WESTKUST: Koksijde - Oostduinkerke - De Panne - Adinkerke - Nieuwpoort

De Westkust

Koksijde - Oostduinkerke, meer dan een badstad

Boeiend erfgoed en een indrukwekkend natuurgebied van 701 ha. Het abdijmuseum Ten Duinen, het navigo Nationaal Visserijmuseum en het Paul Delvauxmuseum verassen je zeker. Ook het kunstencentrum Ten Bogaerde met unieke tentoonstellingen en de permanente expo van Georges Grard mogen niet op je bezoekerslijstje ontbreken. Leuke adresjes om te shoppen! - 15 km van La Compagnie des Moëres.

De Panne, eindeloze zandvlakte, natuur en sport

Iedereen kent natuurlijk Plopsaland De Panne (op 10 km van La Compagnie des Moëres) maar De Panne is ook de ideale badplaats voor wandelaars, Zes wandelpaden laten je het natuurreservaat De Westhoek ontdekken, maar ook het Calmeynbos , de Oosthoekduinen en de Houtsaegerduinen vormen het duinenerfgoed van de badplaats. Het provinciaal bezoekerscentrum Duinpanne leert op een educatieve manier jong en oud meer over de natuur in de regio en het beschermde duingebied. Maak zeker een ommetje door de pittoreske Dumontwijk. Voor echte sportliefhebbers is het strandzeilen er een unieke belevenis.

Nieuwpoort - shopplezier

Nieuwpoort Bad bekoort elke shopliefhebber maar de badstad heeft nog zoveel meer te bieden , de jachthaven en de vismijn met de vissershaven. Slenter langs de wandel -en fietspromenade aan de havengeul en bezoek Westfront.

Ontdek alvast ook eens de Rustige plekken aan zee

Cultuur aan de kust

Casino Koksijde

Cinema Koksijde