Actief beleven

Zoek via deze link de mooie routes in de omgeving van Veurne (postcode 8630)

Fiets- en wandelroutes: (download de routes via GPX of PDF) of bezoek de toeristische dienst te Veurne (Grote Markt -Veurne) om een kaart aan te schaffen.

  • In de Westhoek zijn er tal van fietsroutes met knooppunten uitgewerkt. De Moerenfietsroute (39 km) voert je langs de pittoreske dorpjes in de omgeving van De Moeren. Ideaal voor wie van het vlakke land houdt. De fietsroute '14-'18 Cogge-Geeraert (41 km) zet de geschiedenis van WOI en de onderwaterzetting van de regio in het licht (via Veurne, Nieuwpoort en regio Diksmuide). Genieten van de couleur locale kan via de Cobergherroute (47 km) die flirt met de grens en enkele historische plaatsen in Frankrijk bezoekt.
  • Visit Veurne organiseert all-inn fietstochten. Je krijgt een pakket mee met de fietsroute (30 à 40 km), een rijk gevulde picknickmand en een rugzakje met kortingsbonnen voor een bezoek aan het belevingscentum Vrij Vaderland en het kasteel van Beauvoorde. Andere arrangementen bieden telkens op verschillende plekken langs de route lekkere specialieiten van de regio. Meer info en reserveren min 1 dag vooraf via Visit Veurne.

  • Gebruik maken van deelfietsen met vertrek te Veurne, De Panne en Koksijde kan voor een kleine prijs. Mits minimum één week op voorhand gereserveerd kunnen we je een fiets ter plaatse ter beschikking stellen.

Auto-en motoroute

De 92 km lange route 'Vrij Vaderland' brengt je langs historische plaatsen rond het thema 'De Groote Oorlog'.

Waterplezier

Plopsaqua - De Panne bekoort alle leeftijden van peuters tot grote durvers,. In Koksijde kan je terecht in het zwem- en recreatiebad Hoge Blekker . Zin in een originele activiteit, waag je dan aan een kanotocht te Nieuwpoort . Van 1 juli tot 31 augustus kan je gratis zwemmen in de grote vijver van het Vaubanpark te Veurne. Of kies je liever voor sub- of kajakplezier ?. Kijk voor meer info over de zomeractiviteiten voor groepen van min 10 personen te Veurne paintball, lasershooting, archery en Bumper

Paardrijden

Ontdek de streek te paard via de 22 km lange ruiterroute in De Moeren Veurne- De Panne - Frankrijk (Frans-Belgische route)

Actief met kinderen op stap

In de regio zijn heel wat leuke kinderactiviteiten mogelijk. Van speurtochtjes, dierenplezier, kindvriendelijke fietstochten tot speelpleinen. Dichtbij dierenpark Zonnegloed en Hof Ter Daele

Andere sporten

In Veurne, De Panne en Koksijde zijn tennis en - padelterreinen (met nodige materiaal) te huur.

Bowling De Panne

Creatief

Zin in een creatieve workshop potten bakken - Stefan's pottery - Roesbrugge